zondag 30 juni 2013

TBO Zendala Dare 63

Erin van The Bright Owl had een voor mij zeer mooie sjabloon gemaakt. Ik was er gelijk verliefd op en kon niet wachten om te beginnen. Gisteren het begin gemaakt en ben in de buitenste rand met de ovaaltjes in de punten begonnen. Hier heb ik een ronde variant van Z-trik in gemaakt. Daarna heb ik Kuke getangeld . Toen wilde ik wel een opvulling van het geheel,maar niet te druk. Dit is Drupe geworden. De kleine puntjes aan de buitenkant zijn met mijn eigen verzinsel opgevuld.
Ben zelf erg tevreden met het resultaat en vind hem toevallig weer eens buitengewoon goed gelukt.
Soms heb ik dat met een eigen creatie en deze is er een van. Deze heeft me veel vreugde en ontspanning gegeven! ;-)))))) Hoop dat jullie even veel plezier er aan hebben met het bekijken!


en de lege vorm,









vrijdag 28 juni 2013

String 58

Zomaar lekker afschakelen, niks wat me interesseert op tv of films die al tig keer erop geweest zijn.
Even ontspannen en heerlijk tangelen.
In de nieuwsbrief van de tangle abc site kwam nog eens de refresher voorbij van string 58.
Nou, de opzet was er dus al en toen ben ik gewoon de laatste reminder patroontjes gaan gebruiken. de namen zijn: Arundel, Chartz, Fiore, GoodJoss, Maelstrom en een variant van egoïsme heb ik er zelf nog maar bij gezet.
Lekker en met plezier gewerkt!




donderdag 27 juni 2013

ATC WU 82 laagjes

Deze woensdag was de uitdaging om weer een zentangle met laagjes te maken,maar nu vierkant en vanuit de andere richting als de vorige zendala. Die had ik van binnen naar buiten gemaakt,dus nu van buiten naar binnen. Voor mij wat moeilijker werken,daar ik altijd vanuit het midden begin!
 Ook moesten we het patroontje Z-trik gebruiken. Op zich vond ik het leuk werk,maar of er echt diepte in te zien is betwijfel ik!

De patroontjes die ik gebruikt heb zijn van buiten naar binnen. Z-trik, Tesali,waarbij ik op een gegeven moment het patroontje kwijt was,waardoor er helaas een foutje ingeslopen is wat ik niet meer gecamoufleerd kreeg. Daarna Fiore,wat voor mij een leuk,maar ook een nieuw patroontje was en binnenin weer Z-trik!


maandag 24 juni 2013

Diva Challenge 124

De uitdaging van vandaag was eigenlijk wel moeilijk, want de opdracht was om een vrije zentangle te maken met in gedachte de inwoners van het getroffen overstroomde gebied in Calgary in Canada.
ik ben begonnen met Mooka,maar wilde met deze tangle toch iets uitbeelden van liefde of in ieder geval iets van de mensen daar een hart onder de riem steken en mijn gevoel bracht me naar de bodem en daar heb ik de bollen getangeld waar ik de naam even van kwijt ben. In de bollen zit voor mijn gevoel wat yin en yang en stroming van water. Zinger sprong eruit als teken van nieuwe groei en bloei en uiteraard veel hartjes voor de liefde die ik hen wens!



zondag 23 juni 2013

TBO Zendala Dare 62

Ik wist niet zo goed wat ik aan moest met de  uitdaging van deze week. Waarom niet, ik kan er de vinger niet opleggen. Ik ben maar vanuit het midden gaan vullen met een patroontje wat pas in de picture heeft gestaan in de nieuwsbrief,maar ik weet de naam niet meer. Ik vond het niet mooi toen het klaar was en had er eigenlijk spijt van dat ik dit gekozen had,maar goed ben gewoon verder gegaan met vullen met lijntjes en toen kwam de rest vanzelf. Het is nou niet mijn mooiste,maar nu hij af is en geschaduwd vind ik hem toch aardig geworden!


en de lege vorm,


vrijdag 21 juni 2013

ATC WU 81 Laagjes

Deze week was het de bedoeling om een cirkel te maken,deze te verdelen in meerdere ringen,dus gewoon een zendala maken en daar met verschillende patroontjes rond te tangelen. Langs de randen moest schaduw komen,zodat je goed het verschil in dieptewerking zou zien en het leek alsof de laagjes boven elkaar lagen. Je kunt deze van buiten naar binnen opbouwen. Ik heb het van binnen naar buiten gedaan. Ik vind het erg leuk om te doen en voordat ik echt van Zentangle ehoord had en wel mandala tekende,maakte ik al vaker dit soort. Ik heb weer nieuwe patroontjes gebruikt en wel in het centrum Maelstrom, de 2e ring Japan Diamond, de 3e Good Joss en de buitenrand is van mezelf. Goed geschaduwd,vooral langs de randen en heb me geweld aan moeten doen om het zichtbaar te laten zijn, hahahaha Ik vind hem wel leuk!






maandag 17 juni 2013

Diva Challenge 123

De vraag die deze week aan de orde werd gesteld was een vraag die de Nederlandse Gecertificeerde Zentangle Lerares  Maria Vennekens vaker gevraagd kreeg,nl wat is een Zentangle of wanneer is het een Zentangle. Een Zentangle is eigenlijk het repetitief tekenen van een serie dezelfde patroontjes waarbij je niet hoeft na te denken en waarbij je rust vind ( Zen) Er bestaan inmiddels een heleboel patroontjes die we kunnen opzoeken en natekenen. Veel moeilijker is het om een Zentangle te maken met zelf verzonnen of niet bestaande patroontjes. Nou denk ik persoonlijk dat alles wat je meent nieuw te hebben verzonnen toch wel al ergens bestaat,maar goed.
 De uitdaging bestond er dus uit om een Zentangle te maken met niet echt een vaste vorm en met niet bestaande patroontjes en te voelen wat je hierbij voelt.

Nou................raar dus, je ontspant niet echt,want nu moet je moeite doen om niet naar je favoriete patroontjes te grijpen en om vooral te proberen net steeds dezelfde patroontjes te herhalen en om er een andere wending aan te geven. Moeilijk dus. Ik wilde het geen Zentangle laten zijn en ook niet de kussenvorm,dus het werd zo maar wat. Het is me niet geheel gelukt geen herhalingen erin te verwerken,maar heb wel geprobeerd niet bestaande of fantasie patroontjes te maken. Ben er niet echt blij mee,maar ben wel de uitdaging aangegaan.  Al en al voel ik niet veel voor herhaling!





TBO Zendala Dare 61

De sjabloon van deze week vond ik ondanks de rechte lijnen eentje die me op het eerste oog aansprak, al kon ik niet zeggen waarom.Ik wist dat ik in de buitenste pastillen iets met ronde vormen wilde en kwam uit op het patroontje Orbs-la-Dee, daarna de volgende rand van buiten naar binnen gevuld, eerst met verspringbare lijntjes, de volgende met Loopy en voor de rest op intuïtie gevuld. Toen flink wat schaduw aangebracht in de buitenrand.  In het midden een soort van hartjes,anders vond ik het te kaal. zelf vin ik hem wel geslaagd en heel leuk om te doen!


En de lege vorm hieronder











woensdag 12 juni 2013

ATC WU 80 Bloemspiraal

Vandaag vond Magda het leuk om als uitdaging een spiraal als string te gebruiken,dus die werd eerst opgezet. Die moest gevuld worden met het patroontje Pais en daarachter moest een dekkend patroon komen en ik heb gekozen voor Cadent. Dan moest er geschaduwd worden rond de spiraal,zodat hij wat meer op de voorgrond kwam,maar dat zie je niet goed terug op de scan.


The Diva Challenge 122

In de laatste Zentangle nieuwsbrief van Rick en Maria vertelde ze over het gebruik van een raster ( grid genoemd) op een nieuwe manier. Nu zijn er wel honderden op grid gebaseerde patroontjes.
Deze aanpak is anders. De patroontjes die zij gebruikten waren voornamelijk op Tripoli gebaseerd, waarin wat je tekent binnen de driehoeken word getangeld, zodat  je een patroon binnen een patroon krijgt.

Dus eigenlijk is alles wat je nodig hebt is een raster en daarin maak je kleine patroontjes.Zij hadden een voorbeeld gemaakt van een langwerpig raster met allemaal verschillende patroontjes. Nu, ik heb een gedeelte daarvan genomen en een gedeelte zelf verzonnen.
Ik vind het alleen lastig om dat dan in een leuke vorm te krijgen, het word al gauw hetzelfde ( een soort kussen)
Maar ik vond het erg leuke om te doen en ben tevreden met mijn eindresultaat!




In de laatste  Zentangle nieuwsbrief van Rick en Maria  vertelden ze over het gebruik van een raster ( grid genoemd) op een nieuwe manier. Nu zijn er honderden op  grid gebaseerde patronen. Deze aanpak is anders. 
De patroontjes die zij gebruikten waren voornamelijk gebaseerd op het patroontje Tripoli,  waarin wat je tekent binnen de driehoeken wordt word getangeld,zodat je een patroon in een patroon krijgt..
Dus eigenlijk is alles wat je nodig hebt eeb raster en daarin maak je kleine patroontjes.
Zij hadden er een voorbeeld van gemaakt. Ik heb eeb gedeelte van hun patroontjes verwerkt en verschillende zelf verzonnen. Ik vind het alleen moeilijk om er een leuk geheel van te maken, dat wil zeggen de omtrek maken waar ze in komen. Het word al gauw het alom bekende model!
Maar al met al vind ik het leuk werken en en tevreden met het resultaat!












zondag 9 juni 2013

Penwerk 4

Een lid van de Jotangle Club had een leuke template bedacht om er een uitdaging van te maken en met patroontjes te vullen.
Hoewel ik niet zo van de rechte lijnen ben,vond ik het wel meteen een leuk geheel.
Ook het vullen was geen probleem. Ben gewoon in de binnenkant begonnen en heb alles uit mijn hoofd getangeld.
Dat betekend wel dat ik niet van alle patroontjes de namen weet. Wat er zeker in zit zijn Pashalöv, en een variatie van Flux en Bateek.






donderdag 6 juni 2013

ATC WU 79 String 55

Voor deze week werd er gebruik gemaakt van een string en wel nr 55. Nou die eerst opgezocht en het bleek een beetje een zigzag string te zijn met 3 lussen. Niet verkeerd nar mijn smaak. Ook moesten we nieuwe patroontjes gebruiken en die waren benoemd in de laatste nieuwsbrief van de Zentangle Patroontjes ABC pagina. Ik heb ze allen gebruikt en soms een variatie en Purk erbij. De namen zijn: Checkered Zag, Kandy Ribnz, Japan Diamond, Loopy en 8's ( die ik erg lastig vond en ook het overzicht kwijtraakte,dus maar wat heb gedaan!)

Al met al vind ik hem toch wel leuk geworden!




maandag 3 juni 2013

Diva Challenge 121 Birds

De weken vliegen voorbij en zoals gebruikelijk de eerste uitdaging van de nieuwe maand staat een patroontje van een CZT in de spotlights. Deze week is het Birds  on the wire van Mary Kissel.Op zich vind ik het een heel leuk patroontje en toen ik naar de uitleg op haar site gong kijken zag ik een voorbeeld van een kader en dat vond ik zo leuk dat ik dat ook gemaakt heb, dus een beetje van mezelf en een beetje van Mary. Het zijn dus vogeltjes,maar in het originele patroontje zitten er bolletjes onder het kopje. ik vind snaveltjes leuker.Ik had wel moeite om de vogeltjes te herkennen,maar op mijn eigen tangle zie ik toch hier en daar wel een duidelijk vogelkopje. Ik vind het een lollig geheel geworden en vond het toch wel erg leuk er aan te werken.